Lux 7+

We zijn bij Köln, Duits voor Keulen. Bijna 2 uur onderweg. Nog 13,5 uur te gaan. Zucht… Ik heb me nog nooit zo verveeld en het stinkt hier ook nog! Krijn heeft een scheet gelaten. Zijn winden ruiken net zo zuur en weeïg als hijzelf. Ik ben het zieligste meisje op aarde, omdat ik met dit scharminkel op vakantie moet.


 
De 8-jarige Lux gaat samen met haar vader Tata, zijn nieuwe vriendin Marcia (‘Zeur’) en Krijn (Marcia’s 13-jarige zoon, ‘Meur’) op vakantie naar Italië. Lux heeft er helemaal geen zin in: haar vader is zo verliefd dat hij niet ziet dat Marcia vals tegen haar doet en dat Krijn een vervelende puber is. Lux schrijft alles op in haar ‘krabbelboek’ (als je zegt dat je een dagboek hebt, worden mensen meteen nieuwsgierig en gaan ze het stiekem lezen’). Wanneer Lux in Rome ruzie krijgt met Krijn en Marcia, loopt ze weg. Vanaf dat moment neemt de vakantie wel een heel onverwachte wending.

Kijk in het boek.

 

Lux en Luna is het vervolg op Lux.

 

Lux zal in het najaar van 2012 ook verschijnen in het Sloveens.

 

De pers over Lux:

 

… Het leest echt als een dagboek en is heel lekker geschreven. Een boek waar je supervrolijk van wordt! …
Kidsweek Junior – Annemarie Terhell

 

… Lees Lux’ supergrappige krabbelboek! …
Tina

 

… Het is echt een leuk boek. Lux heeft een flinke dosis humor. Echt een lekker vrolijk boek! …
Cliniclowns website

 

… Echt een lekker vrolijk boek dat je achter elkaar uitleest. Een aanrader…
Leestafel

 

Lux is een gezellig boek over een leuk achtjarig meisje. Het verhaal dat zij in haar krabbelboek heeft geschreven leest lekker vlot weg. Je kunt je zo inleven in haar dat ik soms echt medelij met haar had. Het zal je maar gebeuren een verliefde vader die meer naar zijn vriendin luistert dan naar zijn dochter. En dan zo’n vriendin die steeds maar met haar uiterlijk bezig is en slangenleren schoenen koopt. En dan de zoon van die vriendin die is net zo erg, die stinkt de hele tijd en heeft een keer stiekem in haar krabbelboek gelezen. Heel origineel is het boek ook zò gedrukt, dat het wel handgeschreven lijkt, steeds afgewisseld met krabbeltekeningetjes en situatieschetsjes. Een aanrader voor jongens en meisjes vanaf acht jaar.
Plantage – Ineke van Nispen

Tekst: Fiona Rempt
Illustraties: Kristel Steenbergen
Uitgever: Pimento Kinderboeken
Genre: dagboekverhaal, 192 pagina’s
Leeftijd: 8+
ISBN: 978-90-499-2365-5
Prijs: € 13,95
Verschenen: 2010
Verkrijgbaar: uitverkocht. Als u interesse heeft in dit boek, stuur dan een e-mail naar Fiona Rempt.